zaterdag 18 april 2009

Succesvol eerste lierweekend

Het eerste lierweekend van deltaclub Fenix ligt al weer enige dagen achter ons. Het begon zaterdag met een vrolijk weerzien, waarbij sommige piloten er uit zagen alsof ze net uit hun winterslaap waren. Het weer deed goed zijn best om te zorgen voor een 3-tal prima dagen om het lieren weer te oefenen. Zaterdagmorgen kwam er nog een regenbui langs, maar daarna waren de weergoden in een prima stemming. Was de wind zaterdag nog regelmatig cross, zondag stond hij precies in lengterichting op de baan. Daardoor was het ook mogelijk om duo-vluchten te maken. Erik Severiens en Rob van der Leeden hebben achtereenvolgens boer Bertus, zijn vrouw en zoon, meegenomen voor een rondvlucht boven de boerderij.
Maandag, 2e paasdag, waren er minder piloten dan verwacht, maar het tempo zat er bij de aanwezige piloten goed in. In eerste instantie met 5, en later met 7 personen, liep het lierbedrijf heel snel en soepel. Al in de loop van de middag werd het aantal van 30 lierstarts bereikt. De familie Addink (boer en familie) was nog steeds onder de indruk van de leuke duo-vluchten van de dag ervoor.
Al met al een zeer geslaagd lierweekend. Bijna tweederde van de leden van Fenix heeft dit weekend wel een lierstart gemaakt. Het lierbedrijf liep lekker gesmeerd. Zonder dat er ook maar een opdracht of taakverdeling was opgegeven, waren er altijd mensen bereid om op de lier te zitten, de buggy te rijden of te helpen bij de start.
Het volgende lierweekend staat gepland voor zaterdag 2 Mei en zondag 3 Mei. Het is natuurlijk afhankelijk van het weer. Ook is het de vraag of de koeien al in de wei staan. Het is de afgelopen dagen mooi groeizaam weer geweest waardoor het gras hard groeit. Voor de bedrijfsvoering van de boer is het misschien noodzakelijk dat de koeien de weide in gaan. Maar Bertus Addink is zeer meewerkend en is samen met het bestuur aan het kijken of er lekker gevlogen kan worden.
Houd dus het weblog in de gaten over nieuwe ontwikkelingen. We krijgen pas kort van te voren duidelijkheid of het vliegen op 2 en 3 Mei door kan gaan. Er vanuit gaande dat het lukt, hebben we weer een leuk weekend in het verschiet.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Deltaclub Fenix,
Robert, Erik & Caspar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten