vrijdag 11 september 2009

Vliegen in het najaar

Hallo Piloten,

Zo na de zomervakantie, is er natuurlijk de vraag wanneer we weer kunnen lieren. Het huidige veld in Eesergroen kunnen we in het vroege voorjaar en late najaar gebruiken. We hebben overleg gehad met Bertus Addink (de boer). Hij heeft de komende weken zijn land nog nodig voor zijn veestapel. Mede omdat er nog steeds een grote dijk langs zijn weiland ligt. Sommigen kunnen zich dat nog herinneren van het vliegen in Mei.

We gaan proberen om eind September of begin Oktober nog een lier-weekend te organiseren. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van het veld. Over ca. 3 weken komt er meer duidelijkheid en zullen aankondigingen op dit weblog komen.

Zoals jullie merken, zijn we erg afhankelijk van de beschikbaarheid van een lierveld. In Eesergroen kunnen we alleen lieren in voorjaar en najaar. Nu is het bestuur al bezig met een tweede lierveld. Dit veld licht nabij Blokzijl en is ca.950m lang.
Maar om de nodige vergunningen te krijgen, zijn we al 5 maanden bezig. En het eind is nog niet in zicht.
Daarom is het verstandig om nog naar meer alternatieve liervelden te zoeken. Als bestuur zijn we blijvend op zoek. Maar onder de leden zijn vast meer ideeën om velden te vinden. Weet je nog ergens een lekker lang weiland, laat het ons weten. Het kan natuurlijk ook een lang kavelpad zijn van een akkerbouwer. Zolang er maar ruimte is om de vleugels op te bouwen en een plek om veilig te landen. Denk creatief.

met vriendelijke groeten,
Robert, Erik & Caspar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten