vrijdag 15 oktober 2010

Super vliegweekend!

Hoi piloten,

Afgelopen weekend hebben we als Deltaclub Fenix heerlijk gevlogen op lierveld Eesergroen. Erwin Krol had al een zeer zonnig weekend voorspeld en zijn voorspelling kwam uit. Op zaterdagmorgen rond 11.00uur arriveerden de eerste piloten. Het genieten van buiten spelen met mooi weer leek haast de belangrijkste reden te zijn om te komen. Het duurde namelijk toch enige tijd voordat het lierbedrijf van start ging. Tegen 13.00uur ging de eerste omhoog, waarna er de hele middag continu werd gevlogen. Doordat er een stevige wind stond, was het starten en landen erg makkelijk.
Omdat we startten aan de kanaalkant van het veld, was er aan toeschouwers geen gebrek. Veel toeristen bleven enige tijd kijken om te aanschouwen wat die mafkezen in het weiland toch aan het doen waren. Het lieren ging letterlijk door tot de zon onder ging. Caspar, die zaterdag een groot gedeelte van de dag de lier bediende, heeft aan het eind van de dag ook nog zijn lierstarts kunnen maken. Op zondag waren de aanwezigen erg blij dat Coen het lieren op zich nam. Zaterdag had hij Cas al de lucht in geholpen. 's nachts van zaterdag op zondag an passant de zwaailamp van de lier gerepareerd. En dan zondag's weer op de bok van de lier. Hij kreeg gezelschap van Gijs, die als leerling-lierman, onder toezicht de piloten prima omhoog hielp.
Zondag waren er nog meer piloten en ook meer toeschouwers. En de wind was minder sterk dan zaterdag. Dus ideaal om het starten en landen te oefenen.
Al met al twee heel gezellige geslaagde lierdagen. Na afloop hebben Han en Emiel gezorgd dat het materiaal weer onderdak kwam. Han vond het rondrijden met de lier zo leuk, dat hij met de lier nog even langs het oude lierveld bij Ommen is gereden. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten